Vaippatyypit

Vaippatyypit

All-in-one vaippa (aio vaippa)

Aio vaipassa imut ovat kiinnitetty vaipan kosteuden pitävään osaan, joten aio on nimensä mukaisesti “kaikki samassa” vaippa. Imuja voi lisätä tarvittaessa, mutta se ei ole pakollista. Aio vaippa on suosittu yksinkertaisuutensa takia, mutta se kuivuu hitaammin, koska vaippaa ei ole mahdollista purkaa osiin. Aio vaipoissa on joko tarra- tai neppikiinnitys.

Taskuvaippa + imu

Taskuvaipassa imut eivät ole kiinni vaipassa, vaan niitä pujotetaan täyttöaukkoon. Aukko on joko vaipan etuosassa tai takaosassa. Myös taskuvaippa kiinnitetään joko tarroilla tai nepeillä. Taskuvaippojen etu on, että taskuun voi laittaa minkä imu/imu-yhdistelmän tahansa; sellaisen, joka osoittautuu parhaiten toimivimmaksi juuri teidän vauvallenne. Imujen irroitettavuuden ansiosta taskuvaippa kuivuu nopeammin kuin aio vaippa.

Taskuvaipan ulkopinta on tehty kosteuden pitävästä kankaasta (PUL, joka tarkoittaa polyuretaanilla laminoitua kangas tai laminoitua trikoota) ja pehmeästä sisäpintakankaasta.

Sisäkangas voi olla kuivapintainen (kangas luovuttaa kosteuden seuraavaan kerrokseen) ja on silloin tehty keinokuiduista (esim. fleece, polyestermokka, coolmax, kuivaliinaneulos) tai märkäpintainen (kangas imee kosteutta itseensä), jolloin se on tehty luonnonkuiduista (esim. puuvilla- ja bambujoustofrotee). Luonnonkuidut sopivat hyvin herkälle iholle tai kuivaksiopettelijalle.

Sisävaippa + kuori (tai villavaippahousut)

Sisävaippa on kokonaan imevää kangasta. Sisävaippana voi käyttää joko tarra- tai neppikiinnitteistä muotoonommeltua vaippaa eri materiaaleista tai taiteltavia vaihtoehtoja (esim. harsoja tai prefoldeja). Sisävaipan päälle laitetaan kosteudenpitävä vaippakuori (polyesteristä) tai villavaippahousut (villasta).

Villavaippahousut

Useimmiten villavaippahousut laitetaan sisävaipan päälle varmistamaan kosteudenpitoa yöaikaan. Niitä voi kuitenkin hyvin käyttää myös päiväsaikaan. Villavaippahousujen etu on, että villa on luonnollinen, hengittävä ja imukykyinen materiaali, joka joustaa vaippakuoreen verrattuna. Villa on antibakteerinen materiaali ja puhdistaa itsensä. Tämän ominaisuuden ansiosta villavaippahousuja ei tarvitse pestä joka käytön jälkeen, vaan niitä voi tuulettaa ja käyttää uudestaan, jos niihin on tullut vain pissaa.


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista