Kestovaippojen säilytys, pesu ja kuivaus

Kestovaippojen säilytys, pesu ja kuivaus

Säilytys

Käytön jälkeen pura käytetyt vaipat ja huuhtele tuotokset pönttöön. Sulje tarrat ja avaa nepparit. Poista tarvittaessa värjäytymät sappisaippualla tai laittamalla vaipat aurinkoon pesun jälkeen. Säilytä vaipat kanellisessa astiassa tai PUL-pusissa odottamaan pesua. Voit säilyttää vaipat joko vedessä tai kuivina. Jos et ehdi pestä vaipat samana päivänä, vaihda vesi ja lisää veteen vähän etikkaa hajunpoistoon. Pese vaipat viimeistään 3 päivän välein.

Pesu

Pese vaipat ja imut 60 asteessa pitkällä ohjelmalla. Bakteerit eivät kuole alle 60 asteen pesussa. Suurin osa vaipoista kestää 60 asteen pesun. Käytä pesussa hajusteeton pesuaine, joka sisältää alle 5% saippua (fleece tukkeutuu saippuasta) ja ei zeoliittia (kerääntyy vaippoihin ja heikkenee vaippojen imutehoa). Annostele pesuainetta valmisteen ohjeen mukaan.

Valkaisuaine saattaa pilata vaipan kosteussulun, joten sitä ei suositella. Huuhteluaineeksi voit käyttää lorauksen etikkaa vaippojen pehmentämiseksi. Vaippojen kanssa voit pestä muita pyykkiä (esim. vauvapyykkiä ja pyyhkeitä tms.). Silloin tällöin on hyvä pestä vaipat 90 asteessa, tai ainakin silloin kuin vauvalla on infektiota vaippa-alueella.

Kuivatus

Vaippoja on parasta kuivata narulla jos mahdollista, sillä kuivausrumpu lisää kustannuksia ja vahingoittaa PUL-kankaan (kosteudenpitävä osa). Vaipat ja imut tulevat rummussa pehmeämmiksi, mutta kovenevat jos niitä kuivataan jatkossa narulla. Tarkista vaipan pesuohjeista onko kuivausrummun käyttö sallittua.

Kuivata kestovaipat auringossa tai laita kuivuneet vaipat pihalle kevätaurinkoon tahrapuoli valoon päin. Erityisesti maitokakkatahrat lähtevät hyvin auringossa. Huom! Älä poista PUL-kankaisten vaippojen tahroja auringossa, sillä laminointi voi vaurioitua.


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista