Vinkkejä käytettyjä kestovaippoja ostaville

Vinkkejä käytettyjä kestovaippoja ostaville

Vaipan ikä, hoito ja säilytystapa vaikuttavat vaipan kuntoon

Vaipan ikään, hoitoon, sekä säilytykseen kannattaa kiinnittää huomioon ostaessa käytettyjä kestovaippoja yksityishenkilöiltä. Pesuaine (jossa on zeoliittia ja enemmän kuin 5% saippua), sekä huuhteluaine voivat saada vaipat tukkoon. Jos kestovaippa on säilytetty pitkään tai kylmässä, kuminauhojen, sekä PUL kankaan (vaipan kosteussulku) on voinut tulla vaurioita (katso kuva).

Mikä on PULin, tarrojen, kuminauhojen ja neppareiden kunto?

PUL kangas vaurioituu kylmässä, sekä lämmössä, esim. rummutuksessa. Siihen voi tulla pieniä reikiä ja niitä nähdään vaan PUL kankaan venyttäessä. Kuminauhat taas kuivuvat ja "kuolevat" säilytyksessä. Tämän takia vaipat kannattaa välillä pestä, jos ne ovat pitkään säilytyksessä. Tarrat käpristyvät ja nepit voivat lakkaa toimimasta kunnolla, jos vaippa on esim. rummutettu.

Taas imujen kohdalla rummutus ei aiheuta vaurioita ja saattaa myös pehmentää vanhempia, karheita imuja, jotka ovat kuitenkin hyvässä imussa. Jos imu on rummutettu edellisessä kodissa ja seuraavassa kodissa ei ole kuivausrumpua, imu saattaa pesun jälkeen jäädä kovaksi/koppuraiseksi.

Onko vaipoissa tahroja?

Jos itsellä on tärkeää, että vaipoissa ei ole tahroja tai värjäymiä, sitäkin kannattaa varmistaa myyjältä samalla kun kysyy vaippojen kunnosta lisätietoja. Tahrat on kuitenkin mahdollista myös poistaa itse esim. auringossa tai sappisaippualla. Siihen voi kuitenkin mennä aikaa, eli vaipat eivät silloin pääsee heti käyttöön.


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista