Miksi kestovaipat?

Miksi kestovaipat?

Lyhyesti sanottuna kestovaipoilla säästät:

1. Ympäristöä

Kestovaipat kuormittavat ympäristöä 66 % vähemmät kuin kertakäyttövaipat. Jos vielä käytät kestovaippoja useammalla lapsella tai laitat ne kiertoon, positiiviset vaikutukset ympäristölle moninkertaistuvat. Löydät BabyDotilta sekä uusia että käytettyjä vaippoja sekä myös monipuolista tietoa kestovaipoista. Jos kestovaipat ovat sinulle uusi tuttavuus, kannattaa tutustua blogitekstiimme Mikä ihmeen kestovaippa?

Vertaillessa kestovaippojen ja kertakäyttövaippojen ympäristöystävällisyyttä on hyvä huomioida myös vaippojen logistiikkaan liittyvät ympäristövaikutukset. Kuinka monet kertakäyttövaippojen rekkakuljetukset säästätkään vuosien varrella käyttämällä yhtä ja samaa kestovaippaa! Puhumattakaan omista vaipanhakumatkoista kauppaan ja takaisin. Sinulla on aina kotona vaippoja, eikä tarvitse heti rynnätä kauppaan, kun huomaat että viimeistä vaippaa viedään.

3. Vauvan ihoa

Kestovaipoissa on vähemmän kemikaaleja kuin kertakäyttövaipoissa, joten ne vähentävät ihon kemikaalikuormaa. Vauvoilla iho-ongelmat eivät ole tavattoman harvinaisia, ja iho-ongelmien hoitoon kestovaippojen kangasmateriaalit tuovat lukuisia eri vaihtoehtoja. Eri vaippamateriaaleilla on erilaisia iholle hyödyllisiä ominaisuuksia, ja kangasmateriaalien ehdoton etu on niiden hengittävyys verrattuna kertakäyttövaippoihin. Meistä jokaisen iho on erilainen ja toisille vauvoille voikin sopia esimerkiksi kuivapintaiset kangasmateriaalit ja toisille taas märkäpintaiset. Voit lukea lisää materiaalien ominaisuuksista tekstistä Vaippaihottuma. Herkkäihoisille ja allergisille vauvoille voi erilaisia vaippamateriaaleja kokeilemalla löytää avun vaikeaankin iho-ongelmaan. Kestovaipoista ei myöskään haihdu haitallisia tuoksuja tai kemikaaleja, mikä tuo helpotusta hajusteherkille!

3. Rahaa

Vaippaiän aikana lapsi käyttää noin 5 000 kertakäyttövaippaa, jotka maksavat yhteensä noin 1 500 €. Kestovaipat sen sijaan kestävät koko lapsen vaippaiän ja ylikin, ja pärjäät hyvin koko tämän ajan vain noin 30 kestovaipalla. Tämä määrä kestovaippoja maksaa uutena vain kolmasosan kertakäyttövaippojen hinnasta, eli n. 500 €. Säästät siis hurjasti rahaa pitkässä juoksussa! Vielä enemmän saat rahaa säästöön, jos ostat käytettyjä kestovaippoja, pidät vaipoista hyvää huolta, ja myyt ne eteenpäin, kun niille ei enää ole tarvetta.

Lähteet

Kestovaippainfo, Kodin kestot ry

Kestovaippojen käyttöopas, Myllymuksut


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista