Aloituspakkaus kestovaippailuun

Aloituspakkaus kestovaippailuun

Onnittelut! Olet tehnyt hienon valinnan, kun olet päättänyt käyttää vauvallasi kestovaippoja. Päätökselläsi on monia kauaskantoisia etuja, joista löydät lisää blogitekstistä Miksi kestovaipat?. Mutta kuten kaiken uuden opettelussa, niin myös kestovaippailussa alku voi tuntua haasteelliselta. Olemme siksi aloituksen helpottamiseksi koonneet tähän listan tarvikkeista, jotka toimivat loistavasti kestoilun aloituspakettina. Jos listassa tulee vastaan jotain, josta et ole kuullut ennen, kannattaa tutustua vielä blogitekstiin Mikä ihmeen kestovaippa?. Näillä tarvikkeilla pääset helposti alkuun:

1. Kestovaippoja n. 25 kpl

Kestovaippojen määrä riippuu omista tavoitteistasi. Jos haluat käyttää pelkkiä kestovaippoja vauvallasi, 25:llä kestovaipalla tulet toimeen hyvin. Jos haluat osakestoilla tai tutustua kestoihin maltillisesti, puolet tästä määrästä riittää.

Kestovaippoja on erityyppisiä, ja jokaisella mallilla on omat vahvuutensa. On vaivattomia all-in-one vaippoja, imuilla täytettäviä taskuvaippoja ja varsinkin pienille vauvoille sopivia harso-villahousuyhdistelmiä. Myös kaikenlaisia sisä- ja kuorivaippojen yhdistelmiä löytyy.

Blogitekstistä Kuinka monta kestovaippaa tarvitaan? saat lisätietoa vaippamääristä ja esimerkkejä erilaisten vaippojen yhdistelmistä. Erilaisten vaippatyyppien ominaisuuksista voit lukea täältä. Jos innostuit kokeilemaan harsovaippoja villahousujen kanssa, muista myös näpsy!

2. Kuivaliinoja

Kuivaliinojen tehtävänä on siirtää kosteutta pois vauvan iholta. Sitä käytetään vaipassa päällimmäisenä, eli vauvan ihoa vasten. Taskuvaipoissa ja all-in-one vaipoissa ihoa vasten tuleva materiaali on yleensä valmiiksi kuivaliinakangasta, joten tällaisten vaippojen kanssa et välttämättä tarvitse erillistä kankaista kuivaliinaa. Riisipaperi on myös kätevä kuivaliinan korvaaja. Se helpottaa varsinkin kakkavaippojen puhdistusta, sillä voit vain heittää kakan riisipaperin mukana roskiin, eikä vaippaa näin ollen tarvitse kakan jälkeen suihkuttaa puhtaaksi. Kuivaliinoja löydät verkkokaupastamme.

3. Pesulappuja

Kertakäyttöiset pesulaput voi myös korvata helposti kestopesulapuilla. Esimerkiksi puuvillasta tai bambusta valmistetut pesulaput tuntuvat ihanan pehmeältä vauvan iholla. Pesulaput voivat kuitenkin olla vaikka tavallista harsokangasta, joka kostutetaan veteen. Vinkki! Voit tehdä itse haluamasi kokoisia pesulappuja harsokankaasta, ja laittaa niitä valmiiksi kostutettuna kannelliseen rasiaan. Näin sinulla on kosteita pesulappuja aina valmiina vaipanvaihtoa varten. Toinen vinkki! Kuivat pesulaput saat helposti kostutettua myös suihkepullon avulla. Suihkepullo on erityisen kätevä ottaa hoitolaukkuun matkalle mukaan, niin saat kaikenlaiset sotkut näppärästi siivottua!

4. Bodyn jatkopala

Saatat kaivata varsinkin tuhdeimmille vaippapaketeille lisätilaa. Bodyn jatkopala on oiva apuri, jos tuntuu että bodysta alkaa tila loppua. Verkkokaupastamme löytyy avo+cadon jatkopaloja, joissa on huomioitu bodyjen vaihtelevat nepparikoot.

5. PUL-vaippapussi

Vedenkestävästä PUL-kankaasta tehdyssä pussissa käytetyt vaipat kulkevat helposti mukana. PUL-pussit ovat käteviä myös harkkahousujen, kestositeiden, uima-asujen tai jumppavaatteiden kuljettamisessa. Täältä löydät erikokoisia PUL-vaippapusseja.

6. Säilytyspaikka likavaipoille

Likaiset vaipat voi laittaa esimerkiksi ämpäriin odottamaan pesua. Kätevä vaihtoehto on myös suuri PUL-pussi, tai toisin sanoen “pail liner”, jonka voi laittaa ämpärin sisälle suojaksi tai sellaisenaan naulaan roikkumaan. Kun pussi alkaa täyttyä, on se helppo tyhjentää likavaippoineen suoraan pesukoneeseen. Vaippapussit sopivat erittäin hyvin mukaan matkoille, päiväkotiin tai uintireissulle. Voit käyttää niitä myös märille vaatteille, leluille, välipaloille tai muille varusteille!

7. Sopiva pesuaine vaipoille

Kestovaipat kannattaa pestä sellaisella pesuaineella, joka ei haurastuta kangasta tai heikennä imukykyä. Pesuaineeksi sopii zeoliititon, valkaisuaineeton, hajusteeton ja alle 5% saippuaa sisältävä pesuaine. Villahousujen pesuun tarvitaan oma villanpesuaine, ja kannattaa muistaa, että villahousut eivät yleensä ole konepestäviä. Apuna voit käyttää Kodin kestot ry:n listaa, johon on koottu kestovaipoille sopivia pesuaineita.

8. Lanoliini

Jos vaippapakkaukseesi kuuluu villahousut, tarvitset myös lanoliinia. Lanoliini, eli villarasva tekee villasta kosteutta hylkivää. Voit lukea lisää villahousuista ja lanoliinista blogitekstistä Villahousujen hoito ja lanoliinitus.

9. Sappisaippua

Sappisaippua poistaa tahrat luonnollisesti ja hellävaraisesti, mutta erittäin tehokkaasti.


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista